Frokostjazz med Neanders Jazzband. Lørdag d. 17. marts kl. 13, Vestjysk Gymnasium, Tarm

I musikforeningen står marts måned i traditionens tegn: Sildebuffet og god jazz. Jazzmusikken er i år lagt i hænderne på Neanders Jazzband, som tager udgangspunkt i New Orleans-stilen, men som også kommer rundt om rock´n´roll og blues, udført med det særlige Neander-touch.

Orkestret består af: Per Neander Kristensen, trompet og vokal, H.C. Rosendahl, klarinet, altsaxofon og vokal, Jens Agerholm, trombone, Chris Vang-Hansen, banjo, guitar og vokal, Henrik Bay Møller, kontrabas og vokal og Claus Christensen, trommer.

”Fordi musikken skal være levende”, lyder bandets motto, og at det 40-årige orkester er fuldt af livskraft, kunne et begejstret publikum ved to nytårskoncerter i Skjern konstatere: Neanders kommer i den grad ud over scenekanten!

Koncerten arrangeres i samarbejde med VGT`s Venner.

Willy Egmose Trio. Tirsdag d. 18. september kl. 19.30. Kramp Scenen. Ringkøbing-Skjern Kulturcenter (!)

Trioen, som udover Willy Egmose på piano består af Jeppe Smith-Olsen, bas og Esben Laub von Lillien-skjold, trommer, har været på banen siden midten af 1970’erne. En stor del af trioens publikum finder man i danske kirker, idet Willy Egmose, der har været ansat som organist ved Skjern kirke 1968 – 2014, benytter salmemelodier som et af sine favoritemner. ”Vi spiller dog også gerne jazz standards og andet”, udtaler han.

Spillestilen i trioen kan med rette betegnes som mainstream, inspireret af pianister som Gene Harris, Monty Alexander, Jan Johansson og ikke mindst Oscar Peterson samt af bassisten Niels Henning Ørsted Peder-sen.

Som rytmegruppe har trioen akkompagneret musikere som f.eks. tenorsaxofonisterne Scott Hamilton, Jesper Thilo og Dexter Gordon samt violinisten Finn Ziegler.

Koncerten støttes af Kulturelt Samråd i Ringkøbing-Skjern Kommune 

Koncert med kgl. Kammersanger Stig Fogh Andersen. Søndag d. 7. oktober kl. 16. Vestjysk Gymnasium, Tarm

Under titlen ”Komponister og poeter i skyggen af ”Den Franske Syge” præsenterer operasangeren Stig Fogh Andersen og pianisten Kristine Thorup et program med musik af komponister som Heise, Schubert, Schumann, Mozart og Beethoven, med tekster af bl.a. Aarestrup, Eichendorff og Goethe – det hele flettet sammen med beretninger og anekdoter om de kendte kunstnere. Med titlen hentyder musikerne til det faktum, at de kendte komponister og digtere levede og virkede i skyggen af den grusomme franske syge - sygdommen syfilis. På trods af det – eller måske på grund af det? - har de efterladt en ufattelig skat af musik og digtning, i hvilken de priser skønheden, kærligheden, forårets spirende liv - alt sammen set på baggrund af den uhelbredelige sygdom, de måtte leve med.