Nytårskoncert med Niklas Walentin &  Snorre Kirk Trio

Svend Asmussen-arrangementer                                                         

                                                          

Søndag d. 22. januar 2023 kl. 16.00, Vestjysk Gymnasium Tarm

 

Skjern-Tarm Musikforening hilser endnu engang et nyt år velkommen med en unik koncert.
Denne gang byder vi på et gensyn med den unge og internationalt anerkendte violinvirtuos Niklas Walentin, som ved nytårskoncerten har skiftet det klassiske repertoire ud og præsenterer et helt nyt program med jazz, arrangeret af en af verdens største mestre: Svend Asmussen.
Niklas Walentin og Svend Asmussen havde et nært venskab med stor gensidig respekt, og Svend Asmussen betroede Niklas Walentin en samling af sine bedste soloer. Det er et udvalg af disse kendte numre, Niklas Walentin nu præsenterer sammen med 3 fantastiske musikere: Calle Brickman (piano), Anders Fjeldsted (bas) og Snorre Kirk (trommer). De fire herrer spiller med glimt i øjet og stråler af spilleglæde.

Programmet indeholder nogle af de mest elskede klassikere fra jazzens verden, bl.a. George Gershwins ”Fascinating Rhythm” og ”Someone to Watch Over Me” fra operaen ”Porgy and Bess”, samt Svend Asmussens egne kendingsmelodier som ”Sophisticated Lady”, ”The Nearness of You” og selvfølgelig ”June Night”.
Hør et eksempel på programmet her: saint louis blues - YouTube


Orgelkoncert med Mads Høck
Søndag d. 26. februar kl. 16, Skjern Kirke


Som noget nyt indgår en orgelkoncert i musikforeningens program. Det er lykkedes os at engagere Mads Høck (*1968), der til daglig er organist ved Grundtvigs Kirke i København og hovedfagslærer i improvisation, liturgisk spil og repertoire-spil ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Han har udgivet en række solo-CD’er med værker af Bach, Mendelssohn og Reger. Derudover har han komponeret en lang række stykker for kor, kor-orkester, orgel-solo, orgel-messing mm.                                                                                                    

Ved koncerten i Skjern Kirke vil han divertere med musik af Bach, Cesar Franck, Grieg og Mendelssohn-Bartholdy - komponister, der virkelig udfordrer orglets og organistens potentiale.


Frokostjazz med Rikke Mølgaard Jazz Group

Lørdag d. 25. marts kl. 13, Vestjysk Gymnasium Tarm


Musikken ved det traditionelle ”sild og jazz”-arrangement bliver i år leveret af Rikke Mølgaard Jazz Group, en konstellation med nogle af de absolut bedste musikere fra den dansk jazzscene. Rikke Mølgaard var i adskillige år den suveræne vokale front i Kansas City Stompers, men i 2019 dannede hun sammen med 3 andre musikere fra dette band i stedet Rikke Mølgaard Jazz Group, som udover Rikke Mølgaard består af Palle Juul Hansen (piano), Gert Rostock (bas), Kurt Riedel (trommer) og Nikolai Bøgelund (trombone).Repertoiret er en blanding af jazz, swing og evergreens - der er lagt op til en eftermiddag med smittende sang og musik samt god stemning

- og så er der naturligvis den velkendte sildebuffet!


Koncerten arrangeres i samarbejde med VGT’s Venner.

"Blæsere i forårsklæder"

- koncert med Esbjerg Ensemble

Søndag d. 16. april kl. 16, Vestjysk Gymnasium Tarm


Endnu engang ser vi frem til at præsentere Esbjerg Ensemble, der har sammensat en koncert med titlen: "Blæsere i forårsklæder". Esbjerg Ensemble er et af Danmarks basisensembler og blev oprindeligt oprettet i 1967 som det første professionelle kammermusikensemble i Danmark. Ensemblet, der består af i alt 10 klassiske musikere fordelt på strygere, blæsere og slagtøj, har indspillet flere CD'er og optrådt ved et utal af koncerter både herhjemme og i udlandet. Ved koncerten i Skjern-Tarm Musikforening er der fokus på ensemblets blæsere, der stammer fra henholdsvis Holland, Sverige, Finland og Israel - og publikum får fornøjelsen af at høre en trio for fløjte, klarinet og fagot samt 5 musikstykker for blæserkvintet, hvoraf det yngste stykke er fra 1970.


Koncerten arrangeres i samarbejde med VGT’s Venner.

Gustav Piekut

Søndag d. 1. oktober kl. 16, Kramp Scenen, Ringkøbing-Skjern Kulturcenter


Til efterårets første koncert byder musikforeningen med begejstring velkommen til pianist Gustav Piekut. Piekut er i en ung alder af 27 spået en lys fremtid inden for klassisk musik. Han indledte tidligt sin karriere, som blot 14-årig med sin første soloturné og har siden da gjort sig bemærket på den klassiske musikscene med anmelderroste CD-udgivelser, solooptrædener og optrædener med forskellige symfoniorkestre, hvilket har udmøntet sig i priser ved f.eks. Kissinger KlavierOlymp 2021 og en udnævnelse til Årets DR P2 Talent i 2020. Vi kan forvente os et broget udpluk af både yndefulde og fyrige klaverværker.

Søren Schauser: "Guldstykker, historier om min yndlingsmusik"

Søndag d. 29. oktober kl. 16, Kramp Scenen, Ringkøbing-Skjern Kulturcenter


Søren Schauser er bedst kendt som det lynende skarpe musikorakel i ”Den klassiske musikquiz”, men han kan skrive en række titler på sit cv: Uddannet violinist, lektor ved musikkonservatoriet, kulturjournalist, anmelder, filosof - og ikke mindst forfatter til flere bøger, hvor han formidler klassisk musik. En af disse bærer titlen ”Guldstykker – en musikalsk rejse gennem klassisk musik og opera”, som også er emnet for foredraget. Her vil han behandle nogle af musikken allerbedste værker, komponisterne, de store linjer, men også fortælle de skæve detaljer og anekdoterne. Undervejs vil der være musikalske eksempler. Søren Schauser er kendt som en oplagt og passioneret formidler, som udover at øse ud af sin store viden smitter publikum med sin glæde ved musikken.

Julekoncert med Vocal Line
Søndag d. 3. december kl. 16, Tarm Kirke


Også i 2023 kan vi i samarbejde med Tarm Kirke præsentere en helt særlig koroplevelse.                                    

Når Vocal Line synger julen ind i Tarm Kirke garanteres du et overflødighedshorn af julestemning pakket ind i store klange og stemningsfuld vellyd. Vocal Line er et moderne a-capella kor med 30 sangere dirigeret af Jens Johansen. Efter at koret blev dannet i 1991, har det været frontløber i udviklingen af den rytmiske korsang såvel nationalt som internationalt. Koret begejstrer både kor-elskere og dem, der aldrig før har oplevet en korkoncert. Den skarpe præcision og det musikalske nærvær er ikke til at tage fejl af.                                     

 Med andre ord: Ingen lyder helt som Vocal Line.


Abonnenter har naturligvis gratis adgang også til denne koncert – for øvrige er entreen i anledning af julen kun 100 kr.

Løssalgsbilletter til julekoncerten 3. dec 2023 med Vocal Line kan reserveres fra lørdag 4. nov kl. 8 på skjerntarmmusikforening.dk.

Abonnenter er sikret plads og behøver ikke reservere.